martes, 4 de septiembre de 2012

RECORDANT LA HISTÒRIA. PRIMERS ANYS VUITANTA


Entrega del Primer Premi de Verdum a Joaquim Alcantara.Tona.
           
El 1980, serà últim any de Josep Bofill com a President de la Comarcal d’Osona, sembla ser que petites friccions entre tots els seus membres, van obligar a plegar al President. Com la Junta surtin, no va convocar cap reunió per l’elecció del nou President, com era costum, fou el representant de la Federació de Barcelona Sr. Sicart, que el mes de gener es va adreçar a les entitats demanant que cada una d’elles, enviés un representant, en la reunió a fer el 25-1-1981,  per poder solucionar el tema. Per la Societat Ausona de Vic van presentar com a candidat al Sr. Joan Ausió, i personalment vaig ésser escollir per representar la Agrupació Esportiva Ocellaire de Manlleu. En la reunió tots érem candidats, va guanyar el Sr. Ausió i personalment vaig quedar a pocs vots seu. Al finalitzar l’acte el nou President amb va demanar per ser el nou secretari de la Comarcal d’Osona, cosa que vaig acceptar. Per primera vegada la nova junta estarà formada per gent amb molt bona voluntat, però que mai havia format part de la comarcal. Recordo com a membres de la mateixa, l’Esteve Tambo, Francesc Bofill, Pere Pradell, .en M;ingo de Vic, i en Roman Ruiz que posteriorment serà momenat batlle de Montmeló.  Personalment se m’encarrega el redactat del reglament que té de ser la base per guiar els concursos aquesta nova temporada. A partir de la data ens reunirem molts dissabtes per discutir tot allò que afectava  a la festa.
   En un altre ordre de coses, la inflació es dispara, augmenten els preus del telèfon, la llum i correus, -tot és molt car- i la pròpia crisis econòmica provoca a nivell estatal un nou canvi de govern. Suarez dona pas a Calvo Sotelo, i el dia de la seva investidura – 23 de febrer de 1981-, un grup de Guàrdies Civils  comandats per Antonio Tejero entra al Congrés de Diputats tallant en sec les votacions d’investidura, tot ordenant “ Todo el mundo al suelo”. L’ordre es obeïda a l’instant per gairebé tots els diputats. La nit serà molt llarga, sembla que Franco ressuscita al compàs de les marxes militars que s’escolten des de les ones radiofòniques. Finalment el Rei hi posa el toc final ben entrada la matinada, desprès d’emetre un missatge específicament català “Tranquil Jordi, tranquil” que era adreçat al propi president Pujol, assegurant que tot plegat només havia estat un malson.
La nova junta es farà càrrec aquest mateix any del campionat de Catalunya que és celebrarà a Tona i tindrà la dèria d’endreçar i posar al dia per escrit , totes les normes necessàries, per el bon funcionament de la festa i l’afer de les captures. 
Entregat en el concurs de La Garriga. 1981
 
Vull ressaltar, algunes frases en el pròleg d’aquest reglament, que diu: Amb el record  emocionat per als nostres antecessors i que malauradament ens han deixat per a sempre i amb l’anhel d’una convivència i noble rivalitat entre els que sentim les vivències d’aquest mon tan nostre i tant volgut dels ocells cantors, volem i desitgem que el civisme i correcte comportament de tots facin innecessàries les sancions; aconseguint també sentir-nos orgullosos de pertànyer a aquesta gran família que constituïm els que d’alguna manera estimem tan noble afecció.
A ressaltar també el fet que en aquets anys el carnet Federatiu, porta imprès en la apartat de notes  el següent escrit.
Tots els ocells per ordre del Ministeri D’agricultura de data 29-10-1969 B.O. tindran d’anar anellats.
Per això en el Reglament en l’art 11 diu: Els ocells hauran de presentar-se al concurs en gàbies reglamentàries i anellades, amb les màximes condicions d’higiene. 
El 5 d’abril de 1981, en el concurs de La Garriga, es va entregar el Reglament de certàmens ocellaires.  500 llibrets que és van esgotar en un matí. 
El 1981, es crea la Federació Catalana de Caça, amb personalitat jurídica pròpia, el seu Primer President serà l'Osonenc Francesc Ordeig.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.