lunes, 24 de septiembre de 2012

QUART CAPÍTOL. TERCERA COMPAREIXENÇA.

http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/sequencia/videos?p_cp1=1974951&p_cp3=1975334


Hem extret, del grup anterior per falta d'espai,    l’Associació Cinegètica de Barraquers de Catalunya, grup que no és troba  inclòs en la discussió del decret llei sofre fringil.lids, 2/2011 de 15 de novembre. Amb l’argument que els Barraquers de Catalunya capturen tords, que és una au cinegètica sense cap tipus de protecció, amb el mètode de l’arbret amb vesc, al seu representant Sr. Xavier Fontana, va demanar que la caça en barraca tingui el mateix tractament que pels fringil.lids.
La caça en barraca és una pràctica arrelada -de 2300 anys d'antigüitat- a les Terres de l’Ebre, que utilitza el vesc per caçar tords. L’Agost de 2007 el Departament de Medi Ambient i Habitatge va presentar un projecte de decret, que establia les condicions de la cacera en barraca. Les entitats ecologistes van plantejar una dura batalla al projecte, al·legant que el mètode no era selectiu i que anava contra la Normativa Comunitària. Finalment, i desprès de l’oposició de la Comissió Europea, el Govern Català  va fer marxa enrere.
 En l’actualitat. Aquest tipus de cacera es realitza a Teruel, Murcia i Andalusia.  
El Sr. Fontana,  va recordar que tant el vesc com la xarxa tenen el mateix grau de prohibició per la Comunitat Econòmica Europea, donant a entendre que els dos podrien ésser utilitzats.


A continuació d’Historiador  Antropòleg ,  Sr Francesc Pujol, va presentar un “power point” en el que parla de la Tradició Ocellaire en la Catalunya Interior.  
http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/sequencia/videos?p_cp1=1974951&p_cp3=1975671
Cliquant a sobre podreu escoltar el "power point"

 Per últim va parlar el Sr. Jordi Baucells, com a biòleg i Enginyer Agrícola, que es va congratular en el que  s’avia afirmat fins al moment, ja que hi havia entre les diferents parts allà presents, més punts d'acord que de desacord.




1.- Va ressaltar que les Societats Ocellaires, eren entitats vives i arrelades en els nostres pobles i que estava convençut, que en cap moment l'ocellaire voldria causar cap d’any físic al animal, ja que eren entitats respectuoses amb el Medi Ambient.
2.- També va ressaltar que és te que complir, la normativa Europea en quant a quotes d’ocells a capturar.
3.- Va demanar que l’activitat te d’evolucionar, de la mateixa manera com va fer en el seu moment la Falconeria, o sigui cap a la cria en captivitat.
4.- Tot i reconèixer que en l’actualitat hi ha un estudi encarregat pel Departament, sobre la captura amb vesc i arbret, no se’l va veure molt entusiasmat, ja que per que el mètode sigui selectiu, ho te que ésser  en el seu 100%´.
5.- Va acusar la intensificació agrària com a principal problema per la supervivència en el futur d’aquestes espècies, alhora que va encoratjar al col·lectiu ocellaire ha arribar acords amb els pagesos  de la Catalunya Interior, per que en moments puntuals plantar determinades gramínies, com a mesures compensatòries per possibles danys sobre la població de fringil.lids.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.