sábado, 1 de septiembre de 2012

RECORDANT LA HISTÒRIA. PRIMERA MEITAT DELS ANYS SETANTA.


Els mitjans de transport han evolucionat amb el pas dels anys i també les carreteres. El final dels anys cinquanta i principis del seixanta els ocellaires de la Vall del Ges és desplaçament – gratuïtament – a les poblacions veïnes, amb l’autocar d’en Corretja. Espanya amb els “Planes de desarrollo”, va remuntar el vol, i fer hores era habitual en qualsevol empresa, això ve permetre a molts treballadors poder comprar el seu primer cotxe el Seat 600 i més tard el Renault 5, també va propiciar que la festa ocellaire és divulgués molt més i apareixerien  noves entitats. La primera meitat dels anys setanta és van produir fets molt importants, amb la mort de Franco va aparèixer la democràcia i també les primeres crisis industrials en els sectors tèxtil i automoció. El 28 de febrer de 1971, per decret llei és crea el Institut Nacional per la Conservació de la Naturalesa (ICONA), depenent del Ministeri d’Agricultura. Els ocellaires ja depenen de la Federació Espanyola de Caça, creada pel decret del 12 de juny de 1940. Catalunya es denomina "Tercera Federació Regional de Caça. 
L’activitat ocellaire està creixent a marxes forçades i així trobem que l’any 1971 és funda la societat de Tona, el 1972 la Societat de L’Estany, el 1975 la Societat de Sant Hilari i de Moià. Es celebrem els centenaris de les Societats de Taradell i Ripoll. Si comparem els calendaris dels anys trenta amb els dels anys setanta veurem la diferència.

COMARCA DE VIC. DÈCADA DELS SETANTA. Manlleu, Sant Hilari Sacalm, L’Estany, Calldetenes, Tona, La Garriga, L’Esquirol, Sant Vicenç de Torelló, Sant Julià de Vilatorta, Olot, Sant Pere de Torelló,
Roda de Ter, Manlleu, San Hipòlit de V., Torelló, Vic, Ripoll, Taradell, La Farga Lacambra, Moià, Ribes de Fresser, Bº Santa Anna (Vic)..

 COMARCA DE BARCELONA. DÈCADA DELS SETANTA. Pomar, Santa Coloma, Besós, Primavera, Creu Alta, Armonia, Fondo, Sabadell, Granollers, Sans, Viladecans, Sant Martí, Badalona, Florida, Olesa, Terrassa, Gracia, Cornellà i Del Port.

COMARQUES: MANRESA, BERGA, SOLSONA , IGUALADA. DÈCADA DELS SETANTA.
Navas, Sallent, Callús, Manresa Antigua, Súria, Balsareny, Manresa Primavera, Gironella, Colònia Vidal, Berga, Solsona, Igualada, Cardona, Navàs, Manresa Antigua, Sampedor, Colònia Viladomiu, Súria i Prats de Lluçanés. 

La Federació Espanyola de caça, fou creada el 12 de juny de 1940. Catalunya és la “Tercera Federación Regional de Caça” que englobava Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. El President de la Federació era nombrat pel “Consell Superior de Deportes” i els Presidents de les Delegacions provincials eren proposats pel Governador Civil.En la decada dels 70. els caçadors catalans van començar a reivindicar una Federació Catalana amb personalitat jurídica pròpia.

No tenim calendari dels anys trenta de la comarca de Manresa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.