miércoles, 5 de septiembre de 2012

RECORDANT LA HISTÒRIA. ANY 1982.


Carnet Federatiu on s'anuncia la Festa Ocellaire davant la Generalitat de Catalunya. 14/03/1982.

Plaça Sant Jaume. Palau de la Generalitat.

El 14-3-1982.- Davant del Palau de Generalitat, és va fer una trobada ocellera, amb un concurs de exibició, controlat per la comarcal d'Osona. Aquets mateix any, en les eleccions generals Felipe Gonzalez obtindrà la majoria absoluta. 
Molts encara recordem quant Ramon Trias Fargas (CiU), ens va adreçar unes paraules, i ens va felicitar per la tasca d’integració que estàvem fent. Sens dubte són anys de prestigi i de reconeixement de l’activitat, ja que el mateix President Pujol, havia visitat més d’una societat.
Moltes vegades  ens preguntem, que hem fet malament, per no haver mantingut el prestigi social que havíem guanyat. Amb tot ens aferrem a l’idea que tot el que baixa puja i nosaltres ja hem tocat fons, per tant esperem que a partir d’ara la nostra activitat torni a rebrotar i tots la gaudim. Cal recordar que la festa fou un èxit i que hi varem participar més de mil ocells.
El diari Torelló de data 11de març de 1982 se´n feia ressò:
Anagrama diari esportiu DICEN.

En aquest primers anys de la dècada, el Sr. F. Gayete, personatge molt entranyable, -apareix en la foto del article anterior, es el senyor amb ulleres de l’esquerra- fabrica faixes per herniats i a través del seu anunci, cada setmana fa sortir els resultats dels certàmens de les tres comarques en el prestigiós diari esportiu “ dicen “ , que pertany al grup Godó. Amb tot val a dir, que la crisis de l'època també acabarà engullint el mencionat diari, i a finals de març de 1983 és va deixar de publicar.

RESULTATS DELS CERTÀMENS DE SANT VICENÇ DE TORELLÓ, BARCELONA I BALSARENY. 

Com a fet si més no curiós, en la comarcal de Barcelona s’anuncia que s’ha perdut un passerell  i és demana que és retorni, seria bo saber com va acabar la història.
 Ens trobem davant els millors anys dels ocellistes, la participació en tots els concursos és molt alta, proba d'això és que a  Sant Vicenç de Torelló varen concursar 1131 ocells i a Torelló 1237 (el mateix any). A Barcelona és van marcar 660 ocells i a la comarca de Manresa 372 ocells. En total sumen 2163 ocells.
El repartiment final de premis de les tres comarques és va fer en un lloc idíl·lic, al Santuari de Queralt (Berga).
Ocellaires de Barcelona amb els seus trofeus.


Durant aquest any l’Agrupació Esportiva Ocellaire de Manlleu va estrenar nous estatuts.







No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.