viernes, 3 de agosto de 2012

NOVA NORMATIVA DE FRINGIL.LIDS


NOVES REGLAMENTACIONS A APROVAR PER EL DEPARTAMENT D’AGRICULTURA, SOBRE FRINGÍL·LIDS.

Degut a certes informacions interessades que han sortit penjades a una Web de caça, sortim al pas, informant de la realitat actual de com esta el tema dels fringíl·lids .

El mes de juny, el Departament de Agricultura, va publicar un projecte de reglament,  per la tinença i captura d’ocells fringíl·lids. Aquest reglament és te de convertir en projecte, i  té d’esser la pedra angular de la futura llei per la regularització de l’activitat ocellaire. Des de un primer moment l’Agrupació de Caçadors i Pescadors de Catalunya –AGRUPCAT- ha estat el costat dels ocellaires, primer en la desprotecció de les espècies de fringíl·lids i en la actualitat lluitant per una normativa justa i solidaria que torni a potenciar la tradició ocellaire que varem heretar dels nostres avant passats. Per això, en el seu moment varem ajudar a presentar diferents propostes i al·legacions per millorar el reglament, , i en aquest moments els serveis jurídics de Agricultura l’estant acabant de perfilar.

 A grans trets, l’esborrany proposat per el Departament de Agricultura, deia el següent:

Primer. Per la tinença  no cal pagar llicencia de caça , per la captura sí. , només en cas de participar amb concursos organitzats per la FCC cal  pagar la llicencia federativa,
 Recordar també, que la llicència de caça  es gratuïta pels jubilats a partir de 65 anys, però no la federativa que depèn de la FCC.

Segon. Qualsevol persona pot acompanyar al ocellaire quant captura però no  hi pot participar  .. 

Tercer. El mètode de captura  autoritzat és la xarxa abatible. Amb tot volem  informar que l’Agrupació ha lluitat des de el seu inici per la captura tradicional amb vesc,-mètode tradicional en la Catalunya interior- , poden afirmar que ens hem quedat pràcticament sols defensant el tema , però la nostra constància ens ha portat ha aconseguir que el proper setembre, es faixi un estudi sobre la selectivitat del vesc, i ja es veuran els resultats, esperem que la nostra lluita no quedi en no res.

Quart. El que captura per primera vegada, té d’anar acompanyat  per un  “expert” , i  no pot engabiar  ocells. En aquest tema l’Agrupació si oposa donat que la propera temporada el nou ocellaire no tindria reclams per poder capturar

Cinquè.  El nombre de captures , només el pot fixar el Departament , perquè depèn  dels estudis científics , ( segons la normativa ) , però no ens sembla bé , que el 30 % de les captures tinguin que ésser femelles, amb l’excepció dels que vulguin criar. 
 
Sisè.  Per un millor control, es te d’anellar  tots els ocells engabiats, ja que això permetrà tenir un cens real dels ocells actualment engabiats.  

Setè. Defensem els quatre tipus d’ocellaires que preveu el projecte de reglament, amb tot els podem resumir en dos:

1.- L’ocellaire que captura però no va a concursos oficials. Documentació: , Té de tenir la llicencia de caça  i el permís de l’àrea privada.
2.- Si es concursa en els concursos de la Federació es obligatòria la federativa.

Vuitè. Defensem com entitat representativa a  l’Agrupació  per fer  les gestions  amb la Direcció General tant amb l’assumpte de les anelles com per adquirir  la documentació necessària .  

 Com a conclusió tenim que dir que de moment és un projecte i en la seva aprovació, podrem valorar el contingut del mateix. Amb tot des de l’Agrupació esperem i desitgem que sigui aprovat el més aviat possible. També valorem el fet que per tenir un ocell no tinguem que tenir un munt de papers, que per l’únic que serveixen es per engreixar l’esperit recaptatori d’alguns. .Creiem que no son correctes aquelles  imposicions que serveixen per fer  diners d’uns recursos naturals molt limitats. Esperem que el bon criteri imperi en el Departament de Agricultura, i els ocellaires puguem practicar amb facilitat una activitat que alguns havien segrestat.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.