jueves, 30 de agosto de 2012

NOTICIA DE ACTUALITAT. MALESTAR ENTRE ELS OCELLAIRES


El dimarts dia 28 d'agost, apareixia en el diari de girona en la seva edició digital, la següent notícia,que ens obliga  a donar-vos , ja que el col.lectiu a dia d'avui està que trina, ja que la manca d'informació sempre és preocupant i pot fer-nos  pensar el pitjor, esperem que no.

Els ocellaires reclamen poder tornar a caçar

L'Administració només ha donat llicències excepcionals per capturar ocells per dies concrets

 



                                            Reig reivindica la figura del caçador.



BERGA | ACN/DDG
El sector ocellaire català vol que l'Administració aprovi amb celeritat el nou reglament que té entre mans perquè els aficionats puguin començar a caçar aus aquesta tardor. El president de l'Agrupació de Societats de Caçadors del Pirineu i la Catalunya Central, Manel Raurich, va explicar que ja donen per perdut el primer període en què es podria començar a capturar, entre finals d'agost i setembre, però volen fer pressió perquè a partir de l'octubre els ocellaires ja puguin gaudir d'aquesta tradició catalana centenària. La nova llei posarà sobre la taula els mètodes de captura permesos, la quantitat de cadernera, passerell, pinçà o verdum que es pot caçar i regularà sobre la cria en captivitat.
Ramon Reig és el president de la Societat Ocellaire Berguedana i es queixa que des del 2009 no ha pogut caçar perquè l'administració va restringir la captura i tinença d'aus silvestres. La Generalitat va declarar espècies protegides els ocells que caçaven i des de llavors només s'han atorgat llicències excepcionals per a dies concrets. Fins i tot, tem que aquesta tradició centenària pugui arribar a desaparèixer amb el pas del temps i gràcies a una legislació que, "a vegades, no ha estat prou coneixedora de la realitat del país".
Amb la catalogació d'espècies protegides deixada sense efecte a finals del 2011 i per agilitar el procés a l'espera de la publicació de la llei definitiva, els ocellaires volen que l'administració aprovi un reglament que els permeti començar la captura de les aus aquesta mateixa tardor "i no perdre la temporada un any més".
Un altre dels punts que els caçadors consideren clau de la nova legislació és que deixarà de tenir "afany recaptatori". La llei actual es basava en una quantitat de requisits que, molts cops, "dificultava més la pràctica d'aquesta activitat que no pas la seva bona regulació". Raurich i Reig es refereixen a les llicències de caça de què s'havia de disposar, l'obligatorietat de ser soci d'una entitat ocellaire, tenir una targeta federativa o demanar un permís especificant la zona on es volia anar a capturar ocells, entre d'altres. Raurich també va considerar que la nova llei inclourà la cria en captivitat com una pràctica acceptada.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.