miércoles, 30 de noviembre de 2011

NOU PROJECTE DE LLEI

APLAUDIM AL GOVERN

Ahir us deia que avui podia ésser un gran dia, com així ha estat, ja que poden afirmar que la nostra tradició ocellaire segueix endavant gràcies a l’aprovació del Decret Llei 2/2011, de 15 de novembre, que es tramitarà com a Projecte de Llei pel procediment d’urgència.
Votació Decret Llei: a favor 106 vots.
En contra 22 vots
Abstencions 0

Primer aplaudim la valentia de CIU, per posar-lo sobre la taula i donar-nos el seu suport, ja que som conscients que no som un col•lectiu massa sorollós i la prudència moltes vegades ens ha perdut, no com d’altres que amb molt de soroll moltes vegades imposen la seva voluntat sobre la nostra.
El decret compren en si, dos temes importants, el primer descatalogar els fringíl•lids alhora de donar unes normes excepcionals transitòries per a la captura fins desembre de 2011. Entenem que a partir d’ara es desenvoluparà un nou reglament, que quedarà ja com a Projecte de llei, per els anys vinents.

Segon agrair a PSC i PP, el seu recolzament al col•lectiu ocellaire, ja que amb els seus vots han aconseguit que aquest, tornés a renéixer desprès de dos anys horrorosos. Els ocellaires amb els últims anys del tripartit, hem perdut un pes molt important dintre la societat, tots som conscients que des de determinades esferes se’ns ha intentat criminalitzar, i això s’ha traduït en molts casos en una baixada important de la nostra afició.
Aplaudim també al PP, quant ha afirmat que el vesc i la xarxa son mètodes , que estan en el mateix nivell i era una agressió a una part del col•lectiu si no es deixava caçar en vesc, per això demanava que es tornés al redactat del 2003 sobre aquets tema. Han defensat aferrissament la caça en barraca, típic de les Terres de l’Ebre.
El colectiu que representem, els hi diem que amb la defensa del vesc,ens hi trobaran sempre.

Tercer ERC, cada vegada sorprèn menys, ja que ja es sabut el batibull constant dels seus directius, i ens ha sap molt de greu, que no ens donessin el seu suport, ja que alguns dels seus actius havien estat grans defensors de la nostra tradició. Una més de ERC, que de nou ens veta igual que va passar amb el tema vesc. Ens preocupen les seves paraules quant afirmen que estant d’acord amb CIU, perquè la finalitat última sigui tendir a l’eliminació de la caça silvestre.
Al Senyors de ERC, els hi voldríem dir que nosaltres també estem en desacord amb el tràfic il•legal d’ocells, però no fa falta que afirmin coses sense constància, com que determinats ocells en el mercat es poden arribar pagar entre 6.000 i 12.000 euros.
Podríem coincidir en el dubte que tenim tots, que la cria en captivitat sigui un èxit, i discrepar en el tema del vesc.

I que dir de Iniciativa Verds, primer els ocellaires hem sofert una agressió verbal, quant ens han tractat de Lobbys i seguidament a culpat al govern de manca de diàleg. Senyors de Iniciativa Verds treguin-se les caretes, que ja amb diran el diàleg que Vostès, van mantenir amb el col•lectiu amb set anys de mandat.
A per cert en nom dels companys de la Plataforma Tradició Ocellaire, donar-los les gràcies per la propaganda que la Diputada ens va fer en el Parlament.
El seu vot en contra va anar acompanyat, com no podia ser menys, d’avisar-nos que ho denunciaran a Europa.

I finalment, que dir de Ciutadans i Solidaritat, el primer ha parlat “d’holocaust ocellaire” tot i fen bromes i d’abusos i maltractament d’ocells i el segon ha seguit amb el mateix “holocaust d’ocells” i ha arribat a afirmar que per un ocell es podien arribar a pagar 120.000 euros, que els hi voleu dir, que no saben res sobre el tema hi per el que sembla tampoc en volen saber.

Finalment donar les gràcies al Sr. Agustí López, per la seva defensa última del col•lectiu, del que ha arribat a afirmar que era el “pilar de les tradicions rurals de Catalunya”.
Ens ha agradat la diferenciació que ha fet entre Captura i Caça i de la rèplica que ha fet a Inicitiva Verds, que els hi a recordat que “ells no tenen que donar cap lliçó, ja que tots sabem, que per no descatalogar els ocells, el fiscal de Medi Ambient va imputar a dues persones de la mateixa formació.

Finalment demanar al Govern, que al col•lectiu ocellaire pugui ajudar i dir la seva, en el desenvolupament d'aquest Projecte de llei.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.