viernes, 18 de noviembre de 2011

REFLEXIONS SOBRE EL NOU DECRET.

REFLEXIONS SOBRE EL DECRET APROVAT.

Primer informar, que l’actual decret és provisional en tant no s’aprovi el definitiu a través de la llei Omnibus, que suposem serà ens els propers mesos.
En la seva disposició addicional, queda clar que en el termini de sis mesos, a comptar des de l’entrada en vigor d’aquest decret, el Departament D’Agricultura ha de reglamentar la captura en viu, la cria en captivitat, la possessió i exhibició pública de les quatre espècies d’ocells fringil.lids per a activitats relacionades amb el cant, així com els mètodes de control.
Per la nostre banda, hem intentat comparar l’actual decret, amb el presentat per el Departament d'Agricultura el 28 de setembre passat, aquell recordeu que era inacceptable pels ocellaires, segons la Federació.

- La FCC, llavors deia “No permetre la discriminació de que tan sols puguin capturar 4.000 dels aproximadament 8.000 ocellaires federats, i a sobre amb la obligatorietat de la cria amb captivitat”. En l’actualitat i en vista del temps que estem, ja veurem quants ocellaires demanen la llicencia, i en molts casos pensem que sols serà per obtenir les anelles. L’apartat de sorteig no hi surt en el segon decret ja que la FCC, ja farà que no sigui necessari.
- El número d’exemplars a capturar es el mateix, o sigui: Pinsà -46.885 exemplars-, Cadernera – 6.504 exemplars-, Verdum .3.490 exemplars-, Passerell -3.367 exemplars- , però tots sabem que no es al mateix capturar al desembre que al setembre.
- On varien substancialment els dos decrets, és en qui expedeix les anelles i les autoritzacions personals, ja que en un principi era el Departament d’Agricultura, i en la nova llei, tots tindrem que passar per la FCC. Això, pensem era el més important per la Federació, ja que podia perdre cert control sobre els ocellistes, i el seu poder recaptatori podria veure’s minvat.
- La disposició addicional és la mateixa en els dos decrets.
- La cria en captivitat, és un punt a debatre i en el que no se’ns ha preguntat, segueix per igual en els dos decrets, i en el que pensem hi hauria molt a discutir.
- I en els mètodes de captura tot segueix igual.

Per tant desprès d’haver analitzat per sobre els dos decrets, vosaltres que penseu, valia la pena haver remogut cel i terra per aconseguir això en les dates actuals?
Els de les terres endins molts no capturarem, i molts pensem que per fer això en el temps actual millor era no fer-ho.
¿ I que en penseu que tot estigui manipulat per la FCC, que com sempre farà i desfarà a la seva conveniència?
¿ I que pensaran aquells partits que als que s’havia demanat el recolzament i que se’ls han saltat a la torera?

Els ocellistes seguim sense decidir, i de nou és la FCC, qui decideix per nosaltres sense consultar-nos. Volem volar i anar on puguem decidir els nostres problemes i necessitats.
¿ Heu vist la foto dels membres de la FCC amb el President Mas ? ¿quants ocellistes hi heu vist?.
Finalment informar, que l’actual decret es per aquest any .Si no traieu aquest any la llicència no passa res , l’any que bé la podreu treure sense problema.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.