miércoles, 26 de octubre de 2011

DIMECRES NEGRE

DIMECRES NEGRE PER ELS OCELLAIRES.


Ha estat coincidència o casualitat que en “LA VANGUARDIA  d’aquest dimecres la Pilar Rahola en el seu article setmanal, digues pestes del nostre conseller d’Agricultura Sr. Pelegrí, alhora que en el mateix periòdic en les pàgines grogues se’ns acuses de dopar els ocells i el nostre President Paco Piera aprofités l’ocasió per de nou intentar carregar-se el Conseller? . Rahola i Piera dos personatges i un denominador comú, ja que els dos promouen el totalitarisme de les idees, o penses com ells o ets el seu enemic. Per això els dos comporten un risc molt elevat, ja que són potencials incendiaris en qualsevol tema que tocant.

Anem per parts i primer parlem del que diu la Rahola ja que carga contra el conseller, per tenir la intenció de desprotegir les espècies, afirmant que: “Aquesta desprotecció d’aus salvatges està extremadament limitada per les normatives estatals europees,  però Catalunya ha decidit ser menys europea que ningú el que no diu la citada animalista es que en moltes comunitats espanyoles aquest ocells mai han estat protegits. Seguim llegint i ens adonem de la mala bava que té la Sra. quant afirma que: “Era urgentíssim per a Catalunya poder caçar canaris, gafarrons, pinsans i la resta de pobres ocellets”, lamentable, intencionat i amb ganes de fer mal, ja que tots sabem que els canaris  i els gafarrons no es capturen. Queda molt clar el que pretén la mencionada Sra.

En el mateix periòdic i sota el títol “OCELLS DOPATS”, se’ns acusa de drogar els ocells quant l’articulista afirma: “Els agents rurals del Departament d’Agricultura han detectat un mercat negre de substàncies dopants subministrades a diverses espècies d’ocells cantaires, per potenciar-los el cant en els concursos que s’organitzen amb aquesta finalitat”. Seguim lleguin  i mes avall llegim: Tot això s’ha conegut enmig de la polèmica desencadenada aquest dies entre el Departament d’Agricultura i la Federació Catalana de Caça per les discrepàncies existents respecte a l’esborrany del decret llei amb què el govern pensa descatalogar aquestes espècies i autoritzar les captures en viu aquesta tardor. El desacord entre les parts ha estat a punt de frustar el pacte, tot i que Departament d’Agricultura imposarà el seu pla, portant-lo a la reunió del Govern català de dimarts vinent”, fet que com ocellaires aplaudim la valentia del govern ja que de lo contrari estem abocats a desaparèixer.

En la mateixa pàgina, de nou podem llegir que el Departament d’Agricultura està complint el seu compromís de descatalogar  les aus fringíl·lides i autoritzar les captures en viu amb xarxes abatibles, en considerar que no estan en risc, ni estan protegides a Espanya ni a la UE.. segueix afirmant  que: “Hem elaborat un esborrany de decret que estableix un determinat nombre d’autoritzacions de captures. I si, fins ara no s’ha aprovat és perquè el senyor Piera ha estat el principal obstacle” o poden dir més alt però no més clar. El Sr. Piera ens ha enganyat quant ha afirmat que veia inviable la desprotecció de les espècies, pel fet que no veu clar que comportarà aquesta desprotecció. Mai ha parlat del perill que té la nostra afició de desaparèixer si les especies no eren desprotegides, inclús alguns dels seus incondicionals Sr. Mate i Sr. Zarzoso, han donat entendre que no hi havia cap problema sobre el tema.  

També aprofitem per afirmar el que ja em escoltat en més d’una ocasió, que va ésser un greu error el protegir les citades espècies i que només s’autoritzés la captura per a concursos de cant. I a la pregunta de qui ho va fer? Només tenim una resposta segurament els que en sortien beneficiats.  


Finalment dir que des d’aquest  bloc, que  ens sentim orgullosos del nostre conseller i l’animem  perquè porti a terme la desprotecció d’aquestes espècies.

PROPERAMENT LES CONCLUSIONS DE L’ELECCIÓ DEL NOU DELEGAT COMARCAL, PER PART DE LA FCC.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.