jueves, 20 de octubre de 2011

APUNTS SOBRE LA REUNIÓ CONVOCADA PER LA FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇA.

APUNTS SOBRE LA REUNIÓ CONVOCADA PER LA FEDERACÓ CATALANA DE CAÇA AMB ELS PRESIDENTS DEE LES ENTITATS DE LA COMARCA MANRESA – BERGA.

La Federació Catalana de Caça Territorial de Barcelona, va convocar una reunió el divendres dia 14, per l’elecció del nou responsable Delegat de la comarca Manresa – Berga, que  es va celebrar a  l’Hotel Els Noguers de Manresa.

Segons  la carta rebuda abans de la reunió ( que s’adjunta ), l’ordre de la mateixa  dictava que primerament es procediria a la votació per escollir el Responsable (Delegat) de la Comarca Manresa Berga i un cop finalitzat, es faria una explicació sobre la situació actual de la captura en viu dels ocells fringíl·lids.

Presidien la reunió el President de la Federació Catalana ,Sr. Piera, i el President en funcions, Sr. Joaquim Zarzoso, així com també el Sr. Mate, responsable ocellaire de totes les comarques.

Va prendre  la paraula el Sr. Zarzoso per comunicar, davant la sorpresa general, que l’ordre es modificava, que en primer lloc parlaria el President de la Catalana per informar sobre el tema fringíl·lids i finalment es procediria a la votació del nou responsable.

D’entrada el president, Sr. Piera, va atacar a certes entitats que constantment pregonaven falsos rumors sobre el nostre col·lectiu i que això posava en alerta a les entitats ecologistes i feia més difícil el treball , tot  això per  venir a justificar el fet que la federació no faci  massa comunicats sobre el tema.

Va recordar que la setmana anterior havia estat reunit amb les societats de la Comarca d’Osona i que aquestes li van  transmetre el seu malestar pel fet de no poder capturar fringíl·lids aquesta temporada. També que  aquests es mostraven molt decebuts ja que les promeses fetes pel President Sr. Mas i els consellers Srs Espadaler i Pelegri, no s’havien complert, arribant a afirmar que  aquests ferien campanya per què el col·lectiu ocellaire no votes a CiU.

A continuació va afirmar que si aquest any no es podia capturar fringíl·lids,  era exclusivament culpa del Conseller Sr. Pelegrí , donat que aquest  l’havia enganyat.
Segons ell, la Federació havia fet els deures al pressionar i ajudar a l’administració en busca del suport  d’altres partits politics PSC- ERC i PP, per poder aprovar un decret que autoritzés al col·lectiu ocellaire poder capturar en viu. Però  el decret que es va consensuar amb el Conseller res tenia a veure amb el que es va  enviar al Parlament, ja que aquest últim  era molt restrictiu i  obligava als ocellaires a la cria en captivitat,  i per això la Federació s’hi va oposar des de el primer moment.

Com volen  treure ferro a l’assumpte,  va afirmar que el Conseller i el Director General ,Sr. Escarihuela, estaven malt assessorats i que estaven molt verds sobre el tema, ja que desconeixien aquesta tradició. També va recordar que des de l’entrada d’aquest govern tot havien estat pegues i entrebancs, a sobre d’encarir les taxes antigues i posar-ne de noves, o sigui que  els va acusar que sols servien per cobrar.
També va culpar l’actual govern del fet que la gent estigués desorientada, i això havia repercutit en una disminució important de les targes federatives.

Tot seguit va treure pit,  al afirmar que com a vicepresident primer de la Federació Espanyola,  havia portat el cas de Catalunya a Madrid, on es van posat les mans al cap quan els hi va comunicar que a Catalunya aquest era el segon any que no es podien capturar fringíl·lids  gràcies als polítics. Van debatre extensament el tema,i  finalment va indicar que  per a la temporada vinent hi haurà una normativa per la captura i tinença de fringíl·lids comú a tota  Espanya. 

Va parlar també de la llei òmnibus, al afirmar que ell no veia factible que els fringíl·lids foren desprotegits.

Va concloure que ell estava molt decebut amb CiU i que ell ,Paco Piera, faria boicot perquè totes les societats no  votessin a CiU.

Es va obrir un torn de paraules, en el que  ell donava la paraula.

El Sr. Muñoz, president a substituir de la Comarca Manresa Berga, i membre també de la Territorial de Barcelona, es va aixecar molt indignat i molt exaltat i va dir-li que si no s’havia caçat en aquest últims anys era per el poc interès mostrat  per aquesta Federació en el tema de la captura en viu de fringíl·lids.

El Sr. Piera li va respondre que feia tres anys s’havia pogut capturar  inclús amb vesc gràcies a ell.

El Sr. Vilalta, li va recordar al Sr. Piera, que a la comarca d’Osona  tothom sabia que el fet fou possible gràcies al batlle de Sant Pere de Torelló ,el Sr. Jordi Fàbregas , qui en aquells moments era el responsable de Medi Ambient a la Catalunya Central i era del mateix partit que la Sra. Núria Bonaventura.

El Sr. Muñoz va prendre de nou la paraula i molt indignat va demanar explicacions, ja que l’elecció de Delegat Comarcal concernia únicament a les Societats de la Comarca Manresa- Berga. Per tant ells allà no pintaven res, era un tema que concernia a la junta anterior de la Comarca , i tant la convocatòria d’eleccions com l’elecció del nou president comarcal, eren  temes exclusius de la Junta anterior. 

La resposta del Sr. Joaquim Zarzoso fou que en aquells moments, ells eren els que manaven i si ho creien oportú ho feien i punto.

El volum va seguir pujant, i el Sr. Muñoz va demanar explicacions pel fet  que el secretari actual de la comarcal ,Sr. Vilalta, no pogués presentar-se com a candidat a Delegat Comarcal.

La resposta del Sr. Joaquim Zarzoso fou que no es podia presentar per no residir en la Comarca.

El Sr. Muñoz li va recordar que era soci de molts anys de la seva societat i d’alguna d’altre societat de la comarca, i que per tant tenia  al seu parer tots els drets per poder presentar-se. El to de veu va seguir pujant i la indignació dels assistents també.

El Sr. Joaquim Zarzoso, va respondre que la figura de Delegat no figurava en els estatuts i que per tant la Federació en aquest tema si creia convenient el podia elegir a dit.

Mes d’un president va preguntar perquè servien i que hi feien en aquella reunió, alguns d’ells es varen aixecar amb intenció de marxar, mentre des de la taula el President Sr. Piera exclamava “ quin nivell”. Aquest  va dir que el que volgués marxar ho podia fer i aproximadament mitja sala va sortir, vàrem comptabilitzar  fins a 12 societats que varen abandonar.

Van quedar dos candidats  autoritzats per la Federació , un  d’ells, el Sr. Companyó, va demanar cobrar  si sortia elegit,  i  la taula si va oposar . La votació va donar els següents resultats : 7 vots per Jose Luís de Súria i 1 vot per el Sr. Companyó.

Donat que el president electe no presentava junta, la Federació li va donar dues setmanes per poder-la confeccionar, ja que urgia la confecció del calendari ocellaire.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.