lunes, 20 de mayo de 2013

TORNEM-HI

A mesura que passen els anys , la societat canvia, millora la cultura, els coneixements i la manera de fer de la ciutadania, en conseqüència  , els models per governar les nacions es democratitzen, el mateix que les organitzacions les institucions i d’altres que entre totes formen part de l’entramat organitzatiu d’un país.
Dit això , cal pensar en casa nostre, i mes ara , que tenim aspiracions sobiranes, però, des de els polítics de primera fila fins l’últim funcionari els manca de decisió, esperit  de país i pensar mes amb el conjunt del poble, i pensem que és una quimera imaginar que algun dia tindrem un govern amb aquest perfil.
De moment el que tenim és ,un Departament de Agricultura,  enrocat  amb un no a les propostes  que li venen de les diferents entitats, i també  reclamen canvis en les estructures bàsiques de gestió de la fauna ,com són els consells de caça i pesca , els consells gestors de les reserves , els parcs naturals etc, on la participació de les parts mes directes té encara molt que desitjar. 
Tenim  alguns funcionaris ,no tots per sort, que són com la “ Guàrdia Pretoriana “ o en termes més actuals “ Los Intocables “, i si cal podem afegir en aquest “ farcell “ alguns directius, els quals per tenir més plàcid el dia , practiquen l’esport  de l’immobilisme,
Doncs per por de disgustar a segons qui , prefereixen  mantenir  privilegiats  amb concessions  de tots tipus, i tota mena de facilitats, en detriment de la resta del col·lectiu i del sector en general,com propietaris dels terrenys  afectats per espais de protecció especial que no se li te cap consideració, entitats i a la mateixa  gent del territori que amb quatre “ copets “ a l’esquena se’ls vol fer contents però enganyats. I  per si de cas ,no toquen  ni punts ni comes , encara que es congeli la gestió del territori  ,només cal veure amb quina situació estan alguns decrets i reglaments pendents des de fa més de tres anys .
Control de predadors i mètodes per la captura. Des de fa molts dies està a consulta interna del Departament. Cal dir que des del juliol del 2011 estan aprovades les “ Directrices Técnicas para la captura de espécies predadoras.” , que gairebé s’apliquen a totes les comunitats autònomes i també a Europa , menys Catalunya , que som diferents.
 Carn de caça. Per ordre expressa de la DG, el procés està congelat, segons indicacions dels tècnics , primer cal fer promoció per el seu consum i si té èxit  ja es decidirà . Tot un despropòsit perquè caldrà  fer la promoció amb carns procedents  d’altres comunitats sinó es vol incorre en il·legalitats.
Nuclis Zoològics. Es l’únic decret que la nova DG ha tret de les prestatgeries , tot i fer una reunió molt restringida per tractar el tema . Del poc que ha transcendit ,les posicions encara estant molt allunyades i tot fa pensar que el desgavell continuarà per molt de temps .Val a dir que  a la citada reunió tampoc  ha estat convidada la Unió Cinòfila de Catalunya, única entitat representativa de criadors de gossos a nivell internacional.
Trasl.locació de conills. Segons els tècnics ,està en procés de consulta interna, però  de moment no hi ha intenció d’aprofitar els recursos naturals. És millor llençar als contenidors cents de conills morts , que portar-los vius  en llocs en els que la seva presència és gairebé testimonial.
Tinença i captura d’ocells fringíl·lids. Tothom té clar que per tirar endavant l’autorització , entre altres , cal identificar els ocells que ja estan engabiats , fer el cens  i anellar-los( Article 9 de la Directiva Aves 2009/147/CE ). Val a dir que gairebé totes les comunitats autònomes ho portem a terme i capturen , amb l’excepció de Catalunya, que es van des protegir  el desembre del 2011. Si aquesta activitat no es regula aviat , passarem un altre any en blanc,però això si , mentre tant  ,els desaprensius amb les seves accions comprometen la imatge de l’ocellaire.
Reglament de pesca continental. Anys enrere Catalunya era capdavantera en la regulació de pesca , actualment estem a la cua. Hi ha un esborrany  i des de l’Agrupació hem fet  al·legacions, així com  també hem fet esmena als responsables del Departament ,de  trams de rius que queden secs temporalment. De moment ,i com tot plegat , el mes calent és a l’aigüera.
Des de l’Agrupació continuarem fent  propostes de canvis per millorar aquesta administració i fer-la més moderna i integradora en els col·lectius que representem caçadors  ,pescadors ,propietaris , així com anirem de bracet de sindicats agraris i grups ecologistes que s’estimen el món rurals , estan per una caça sostenible i unes millores d’ habitats i en contra de privilegis

Manel Raurich, AGRUPCAT


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.