viernes, 27 de abril de 2012

TORNA A SALTAR LA POLÈMICA.

ELECCIONS TERRITORIAL DE GIRONA PRIMERA PART.


Bé ja  tornem està amb vosaltres per informar sobre les eleccions a la Territorial de Caça de Girona,en les que també es presenten igual que a Barcelona dues candidatures la continuista amb el Sr. Dilmé al capdavant i la innovadora representada per el Sr. Quer, expresident de la mateixa territorial.

Però ves per on, ja va essent natural que en el nostre col·lectiu sempre acabin apareixen qüestions, que des de el nostre parer tindrien que ésser esmenades si existís bona voluntat per totes les parts, però moltes vegades poden interposar-se  altres interessos que acaben fent mal  al col·lectiu. Tots som conscients de las grans dificultats que tenen les societats per trobar Presidents, així com també del poc temps que poden dedicar en el tema del papeleix de les mateixes, això comporta que moltes vegades la documentació a presentar caigui en un calaix amb forat i els deures no es fan correctament. Però no creieu que també es tindria que demanar responsabilitats als oficinistes de la Federació de la que cobren de recordar-nos les obligacions de les societats?. Bé diem això ja que segons hem pogut saber que de les 165 societats que aproximadament hi ha a Girona un 30% no podrà exercir els seu dret de vot. Per això al Sr. Quer va demanar “Que la Junta electoral, tingui a bé, estudiar al problema i trobar-hi una solució equitativa que permeti a la immensa majoria de Societats Federades de la província votar, que en justícia els hi es de dret”. Fonamenta aquesta sol·licitud en el fet de que un llistat facilitat pel Registre d’Entitats Esportives hi ha duplicitat i mancances, per tan demana doner temps a regularitzar les Societats al Registre d’Entitats Esportives i que així totes les que ho desitgin puguin votar. Sembla ser que aquest fet ja és va produir fa quatre anys a la Comarcal de Barcelona, i que llavors els responsables en bon criteri van aplaçar les eleccions durant dos mesos. Això pensem que seria lo correcte però veus per on la Junta electoral formada per un Sr. de cadascuna de la societats de caçadors d’Agullana,El Mosqueton i Fluvià, van desestimar la petició.
L’acta continua amb raons per part de la Junta Electoral, en rentar-se les mans de tota responsabilitat, fen aclariments sobre documents de suport o aval dels candidats, i delegació del vot.

La mateixa Junta Electoral, es va tornar a reunir el 24 d’abril de 2012 i va proclamar les dues candidatures.
La candidatura del Sr. Carles Dilmé amb 32 avals.
La candidatura del Sr. Antoni Quer amb 25 avals.

Nosaltres des aquest bloc aplaudim la valentia i el treball del Sr. Quer, que ens consta està treballant per què moltes entitats  pugin votar.

Però, si tot segueix igual, el proper dia 5 de maig data de les eleccions,  podran votar unes 60 societats d’un total de 165.

I acabo fent-vos tres preguntes: Que en penseu de tot plegat?. Perquè passen aquestes coses? . De qui és la culpa?

sábado, 21 de abril de 2012

ELS ACÒLITS DEL SR. PIERA GUANYEN LES ELECCIONS

ELS ACÒLITS DEL SR. PIERA GUANYANT LES ELECCIONS.


Els acòlits del Sr. Piera guanyant les eleccions  amb les tres quartes parts de vots emesos, a la candidatura del Sr. Segura que tot i el seu poc temps de campanya, i ser una persona no massa coneguda es votada per una quarta part de les societats que varen poder votar.

Des de aquest bloc felicitem als guanyadors, alhora que els hi diem que aplaudirem si cal quant l’encertin però seguirem criticant tot allò que puguem demostrar han fet malament.

Ens reafirmen en totes les conclusions que en el seu dia va fer aquest bloc, ja que el tret de sortida de la campanya electoral va començar fa mig any, amb els fets de Manresa de la tardor passada, va continuar amb l’assemblea de presidents d’entitats a la comarca d’Osona, i es va culminar amb el pobre espectacle dels permisos de caça al mes de desembre passat.
Ah per cert algú de vosaltres ha vist algun pamflet de propaganda de la candidatura guanyadora? Nosaltres l’últim dia de campanya ens hem fan fer amb un, això sols pot demostrar que la campanya fa temps que dura i ha estat feta “de magatotis” de boca en boca i de forma selectiva, no oblidem les imatges de la Web de la Federació que segons el nostre entendre eren totalment impugnables.

Com que molts de vosaltres no heu pogut llegir pamflet, només ressenyar dos punts del mateix :
            -IGUALDAD de derechos y obligaciones para todas las sociedades federadas, lo cual comporta el mismo trato para todas ellas.
            -Continuación en la defensa de la CAPTURA EN VIVO De PÁJAROS FRINGILIDOS bajo las directrices de los responsables ocellaires y avalados con estudios científicos, técnicos y biólogos para demostrar la viabilidad de los métodos de captura.

Ho hem transcrit literalment del pamflet,  que com veieu està escrit exclusivament en castellà, no sabem si també ha estat editat en català, en cas de que no fos així pensem seria un fet inaudit a Catalunya, que una Federació que és diu catalana no donés la seva propaganda en català.
   
Per últim dir-vos que com molts de vosaltres estem preocupats, ja que tots sabem qui ha governat durant els últims anys aquesta Federació i ja hem vist com davallava de forma espectacular la nostra afició. Per tant encara que no ens agradi veurem que passa amb temes tant importants com:
            -Cria en captivitat. Que nosaltres des de el primer dia ens hi oposem.
            -Desenvolupament del nou reglament (que com diu el pamflet “IGUALDAD” esperem sigui per a tots).

viernes, 20 de abril de 2012

RESUM CAMPANYA ELECTORAL.

¿QUE PENSEU DE COM S’HA PRODUÏT LA CAMPANYA ELECTORAL?

Primer des de aquest bloc, volem comentar el següent:
           
            Primer creiem que la campanya ha posat de manifest el tarannà de les dues candidatures la primera la continuista del Sr. Zarzoso, ha gaudit d’unes avantatges  que molts dubtem estiguin dintre la legalitat i l’altre del Sr. Segura, a la que se li han intentat posar pals a les rodes, podeu jutjar.

-          És ètic deixar fotos i càrrecs en la web de la Federació Catalana Territorial de Barcelona, web  que paguem tots? . Perquè a la Candidatura del Sr. Segura no se li va oferir aquesta possibilitat.

-          Quant el mes d’octubre des de la FCC no es va deixar presentar la candidatura del Sr. Vilalta – un dels impulsors d’aquest bloc- com a Delegat Comarcal, per no complir  segons la FCC un del requisits bàsics per ocupar aquest lloc, com és el de no està domiciliat i empadronat a aquesta Comarca que s’ha de representar, va quedar clar que ja s’estava fent campanya, per col·locar els seus homes de confiança, tot fent un aparent teatre. Aquestes normes no eren d’aplicació donat que els presidents no les han aprovat mai. El pamflet de campanya del Sr. Zarzoso així ho demostra, ja que el Sr. Sebastian Pérez és un element de propaganda més.

-          Ja que parlem del Sr. Sebastià Pérez, dir-vos que el mencionat senyor, no fa massa temps va acusar al Sr. Vilalta d’uns fets totalment falsos i aliens a la seva persona, i que van esquitxar al Sr. Zarzoso i al Sr. Mate, i que tot Osona en va tenir coneixement, ja que va pretendre aturar els concursos d’hivern d’aquesta Comarca.  

-          També sorprèn que el Delegat Comarcal d’Osona, Sr. Josep Carol, surti en la foto de la mencionada candidatura. La decepció sobre el Sr. Carol  ha estat majúscula ja que ell pregonava els quatre vents la seva imparcialitat. A Osona per tradició sempre el President Comarcal facilitava un autocar a tots els presidents que volguessin votar, aquesta vegada el Sr. Carol si ha oposat. Per què?.

-          En l’apartat més tenebrós de la campanya ens toca lamentar distorsions de tot tipus. A partir de la noticia de la destitució del Sr. Piera, fet que aquest bloc en va donar puntualment informació, el Sr. Mate va trucar de forma insistent al telèfon privat del Sr. Vilalta, però mira per on, ahir el mencionat Senyor Vilalta va rebre dos missatges al mòbil que transcrivim literalment. El primer rebut a les 18.08.08. del dia 19/04/2012. “ Buenas aber si dejas de molestar ala jente de la comarca de manresa y quien eres tu para yamar para ir a sant bent ahora ten cuidado con los escritos que haces pox tambien que no as presentado el estado de las cuentas de la comarca como segretario ojo  Vilalta. Des de el telèfon 34651644...,. deu minuts més tard rebia des de el telèfon del Sr. Mate, el següent missatge: “ Sr Vilalta soy Mariano Mate Ud ya me conoce. Yo le 5 si es tan amable pongase en contacto conmigo y da la cara si no voy a tener que personalmente ir a buscarla a Ud. Gracias”. Recuerda que este mensaje para ti es Gratis.

-          Desprès dels fets d’aquest tancament de campanya, destitució del Sr. Piera de la RFEC, la dimissió de un membre de la seva junta  , la resposta als escrits del Sr. Piera publicats en la web de la Federació, i la resposta del President de la Real Federació Espanyola de Caça,  tot plegat configurant  un trist panorama, del que ha estat la Federació Catalana de Caça i la Territorial de Barcelona aquest quatre anys.

-          Per altre banda la candidatura encapçalada per el Sr. Manel Segura Garcia, ha tingut que lluitar fins l’últim moment contra molts imponderables, en som molt conscients i aplaudim des de aquest blog, l’esforç i la lluita feta per la seva candidatura, que  ha  fet reunions arreu del territori. A la FCC no li ha calgut, fer cap reunió pública, ja que suposem que la seva campanya a cau d’orella fa molt de temps que dura.

jueves, 19 de abril de 2012

SETMANA NEGRA PER EL NOSTRE PRESIDENT SR. PIERA I ACÒLITS.

Aquí  passo la resposta del President de la FEDERACIÓ ESPANYOLA DE CAÇA, a la carta del nostre President de la FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇA. Sr. Paco Piera.



miércoles, 18 de abril de 2012

MES, MES I MES UNA NOVA BOFETADA AL SR. PIERA.

Aquesta és la carta presentada per el Sr. Francisco Pons a la Federació Catalana de Caça, comunicant la seva dimissió com a menbre de la mateixa. Llegiu i opineu, en veritat a aquesta Federació li creixen els nans. Amb tot desde aquesta pàgina aplaudim la valentia del Sr. Pons.

SR. FRANCISCO PIERA OROZCO, PRESIDENTE DE LA FEDERACIÓN CATALANA DE CAZA

En mi nombre, Francisco Pons Moll, me dirijo a usted mediante el presente escrito para comunicarle mi “dimisión” como miembro de la Junta Directiva de la Federación Catalana de Caza.
No obstante aprovecho estas líneas para expresar mi crítica y repulsa a su gestión de presidente en la FCC, sus devaneos y quehaceres son tan perniciosos que han afectado al colectivo de cazadores de nuestra comunidad en su desunión y ha contribuido a deteriorar nuestra imagen delante de los políticos y otros organismos.
Sr. Piera, he visto publicado su “cese” de vicepresidente de la Real Federación Española de Caza, le recuerdo Sr. Piera que es la segunda vez que lo “cesan” de una federación, sus escritos dirigidos al Presidente de la Federación Española y que están publicados en la web de la Federación Catalana, no es más que una treta de usted para justificar su cese y hacer creer a las personas de su buen hacer, en su escrito tiene la osadía de utilizar una frase de Martin Luther King, publicado hace días en un periódico y que dice: “Lo malo no es que haya personas que hacen cosas mal hechas, si no que los demás lo sepamos y no hagamos nada por evitarlo” , Sr. Piera esconderse detrás de esta frase es de un cinismo que sobrepasa los límites de la indecencia.
Por último y antes de despedirme quiero decirle que si usted tuviera vergüenza y un mínimo de dignidad dimitiría de la Federación Catalana de Caza, pero como imagino que si tiene es desvergüenza, no lo hará.
Atentamente,
Francesc Pons Moll
Barcelona a 18 de Abril de 2012

L'escrit parla per si sol, un nou capítol del desgavell de la Federació Catalana de Caça.

martes, 17 de abril de 2012

CONFLICTES I MÉS CONFLICTES.

ESTEM DE CAPA CAIGUDA.

Lamentem la imatge que dona el nostra actual President amb l’afer del cessament de la FEC, estem farts d’enfrontaments, ja que per desgracia podem afirmar que la FCC amb aquests quatre anys sempre ha estat envoltada de polèmica, per uns fets o altres, i això pensem no beneficia en res el nostra col•lectiu.

No volem entrar, ni donar la raó a uns o altres, però veient la tercera carta que publica en la seva web la FCC, no és agosarat afirmar que el tema no ha acabat i que això tant sols acaba de començar. Releguin les cartes podem intuir que el conflicte entre els dos presidents ja fa temps que existeix, per això sens fa més estrany les afirmacions que no va massa feia el nostre President que es vanagloriava de la seva tasca a Madrid.

En mig de tot aquest desgavell, eleccions aquest cap de setmana, veient impassibles com el nostra col•lectiu perd prestigi i va perdent efectius. Si ens guiem per el número de participants en els concursos la davallada ha estat considerable. Nosaltres calculem que a la comarca de Manresa la baixada estarà al voltant del 35-40% i a les altres d’un 25-30 %.

Que opineu? No creieu que hi ha problemes més greus per resoldre i que les energies és tindrien que gastar per solucionar els problemes greus que patim tant ocellaires com caçadors i no amb lluites que sols portaran desprestigi de la institució? .

PRESENTACIÓ CANDIDAT MANEL SEGURA GARCIA

CANDIDATURA DE MANEL SEGURA GARCIA.


Varen estar presents en la posta en escena de la candidatura del Sr. Manel Segura Garcia, a través d’un decàleg de bones intencions que van anar desgranant els diferents membres del grup.

Una candidatura formada per 8 caçadors i 3 ocellaires, volem ressaltar el fet de que és la candidatura que presenta més ocellaires, cosa no massa comú en els temps que corren, i també informar que pensem que són persones molt vàlides, grans defensores de la nostra tradició mil•lenària i que fa temps que estan treballant per el nostra col•lectiu de forma desinteressada.

Aplaudim el fet que el grup de forma encertada, reconeixent les seves aptituds, pugui donar llum verda els ocellaires per poder defensar els seus temes i alhora els caçadors els seus. De tots és sabut que aquest últims anys els ocellaires hem estat deixats de la mà de deu i així ens pinta la situació.

El decàleg presentat és el següent:

1. Recuperar la bona imatge del caçador.
2. Potenciar l’activitat de les societats ocellaires.
3. Incorporació gent jove.
4. Incorporar la figura del responsable comarcal.
5. Treballar per realitzar les translocacions de fauna.
6. Solucionar problemàtica accidents de trànsit.
7. Denunciar l’abandonament de tot tipus d’animals.
8. Reforçar la fira del caçador.
9. Difondre el respecte per la natura.
10. Treballar pel benestar dels nostres gossos.

La candidatura està formada per:

President: Sr. Manel Segura Garcia. Vicepresident 1r: Sr. Candido Perez Delgado. Vicepresident 2n: Sr. Oscar Perez Garcia. Secretari: Sr. Juan Lozano Garcia. Tresorer: Sr. Francisco Rodriguez Sanchez. Vocals: Sr. Juan Antonio Soriano Garcia. Sr. Francesc Callejas Herrera. Sr. Josep Orriols Xandri. Sr. Jordi Soler Agustí. Sr. Ramon Reig Costa. Sr. Antonio Castillo Domenech.

Val a dir que donem suport a la candidatura AGRUPCAT i PLATAFORMA TRADICIO OCELLAIRE.


Properament tornarem a parlar del cessament del nostre President Sr. Piera, a per cert la Federació Catalana de Caça ha tret una nota en la seva web, donant la seva versió dels fets.

lunes, 16 de abril de 2012

QUÍ VOLEN ENGANYAR

QUÍ VOLEN ENGANYAR?.

Molts ocellaires estem farts dels assetjaments que estem petin per part de la Federació Catalana de Caça, que només mira els seus interessos recaptatoris i constantment pressiona el col•lectiu ocellaire.

No volem una Federació que aplica la democràcia segons li convé i s’amaga quan van maldades i treu tics antidemocràtics quan se’ls hi diu les veritats.

El nostre és un col•lectiu sofert, que en poc ens tenen contens i amb això ha estat jugant aquesta Federació, però quan han aparegut els problemes han amagat el cap sota el ala.
Molts recordem el passat i ens adonem de com hem estat de enganyats.

Volem una Federació renovada en gent nova que lluiti per el nostre col•lectiu, que ens tingui constantment informats i que no dongui lamentables espectacles en les reunions.

PER AIXÒ DONEM RECOLZAMENT A LA CANDITATURA DE MANEL SEGURA GARCIA

Una candidatura amb gent renovada i un programa innovador i factible, que ens dona més poder decisori.

jueves, 12 de abril de 2012

CESSAT EL SR. PACO PIERA, DE LA RFEC.

EL NOSTRE PRESIDENT CESSAT COM A VICEPRESIDENT DE LA REAL FEDERACIÓ ESPANYOLA DE CAÇA

En plena campanya electoral, el grup del Sr, Zarzoso, queda retratat al ser cessat de la RFEC, al seu protector i actual president de la Federació Catalana de Caça. La nota provinent de Madrid es escarida i diu textualment:

Por orden del Sr. Presidente de la RFEC, pongo en su conocimiento que Don Francisco Piera Orozco, ha sido cesado como vicepresidente de la Real Federación Española de Caza por “no contar con su más mínima confianza”.

La noticia està datada avui 12 d’abril de 2012.

La noticia, ja no ens sorprèn a molts de nosaltres, ja que en els pocs anys de mandat hem tingut constància dels afers del nostre President i de la seva forma de procedir. Es impossible trobar un any, en el que no hagi muntat un espectacle, i més d’un de nosaltres l’hem tingut que patir. Ell que no fa pas massa informava a través dels seus escolanets, del seu bon afer per les terres centrals, ha vist com era cessat, per no tenir la més mínima confiança del President de la RFEC. Amb aquest motiu podeu imaginar el que vulgueu, però els que els que el coneixem tenim molt clar el per què del seu cessament. Molts som els que pensem, que des de l’arribada d’aquest Sr. el col•lectiu caçador i ocellaire, ha sortit perjudicat per la seva forma d’actuar moltes vegades rudimentària i altres inclús grossera. Les formes no es poden perdre mai i més quant és representa una Federació tant important com la Catalana de Caça. Esperem que les pròximes eleccions passin factura a ell i als seus acòlits, Sr. Zarzoso, Sr. Mate, etc..

Seguirem informant, tenim més coses que explicar que pensem us poden interessar.

miércoles, 4 de abril de 2012

NOVÈ CERTÀMEN COMARCAL MANRESA BERGA.

NOVÈ CERTÀMEN COMARCAL MANRESA BERGA.

Celebrat el diumenge 1 d’abril de 2012 a la Societat Ocellaire LOS CANDILES I ESPIRAL 58. A través del facebook de la societat de los Candiles, es poden veure diferents fases del concurs així com els trofeus atorgats als diferents guanyadors. Van concursar 162 ocells.

PINSANS:

1.- Jesús Lojo Mestre. Cardonina.- 99 R
2.-José Mª Cortizo Cerro. Santpedor.- 86 R
3.- David Sibila Planell. Santpedor. 83 R.
4.- José Mª Cortizo Cerro. Santpedor.- 74 R
5.-.Alberic Tarres Griera.- La Primavera.- 66 R
6.-. Alberic Tarres Griera.- La Primavera.- 61R (+1)

PASSERELLS: 4 remeses i corona.

1.- Jaume Sanglas Ubals.- Santpedor.
2.- Jaume Sanglas Ubals.- Santpedor. (+1)
3.- Ginés Fernandez .- Santpedor.
4.- José Mª Cortizo Cerro. Santpedor
5.- Javier Sanchez Espinosa. Cardonina.
6.- Jaume Sanglas Ubals.- Santpedor. (+1)

VERDUMS: 5 remeses i corona.

1.- Manuel Echeparez Diaz. La Nova
2.- Luis Martinez Duran. Santpedor.
3.- Carlos Cansado Ortuño. Olesa.
4.- José Mª Cortizo Cerro. Santpedor .
5.- Luis Martinez Duran. Santpedor.(+1)
6- Benjamin Guerrero Casado. La Truca.



CADERNERES.6 remeses i corona.

1.- Juan A. Diaz Gonzalez. Santpedor.
2.- Albert Bores Vilaró. Cardonina.
3.- Jaume Sanglas Ubals.- Santpedor.
4.- Albert Bores Vilaró. Cardonina (+1)
5.-. Albert Bores Vilaró. Cardonina (+1)
6.- Jose Antonio Rosado. La Truca.

LES PROPERES SETMANES OS INFORMAREN SOBRE EL TEMA ELECCIONS I ALTRES FETS OCORREGUTS QUE ENS EFECTEN.